Betty Bloemendal

Ik ben sinds 1976 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Opgeleid als verpleegkundige en vanaf 2000 verder geschoold als trainer op het terrein van gezondheid en welzijn. Mijn uitgangspunt in mijn werk is de mens als uniek en heel persoon.
De mens is niet alleen zijn probleem of zijn ziekte.
In de talrijke ontmoetingen die ik de afgelopen jaren heb mogen hebben ben ik ervan overtuigd geraakt dat iedereen in staat is om zelf een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van zijn eigen gezondheid en welzijn.

Mindfulness is een zeer waardevolle en praktisch toepasbare methode om die bijdrage te leveren en de regie te voeren over het eigen leven.

Mindfulness beoefening maakt deel uit van mijn dagelijkse leven. Het ontwikkelen van deze vorm van milde aandacht is ook voor mij elk moment opnieuw een ontdekkingsreis.

In mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg en daarbuiten ben ik gefascineerd door het vermogen van elk mens om zelfs in moeilijke omstandigheden een helder bewustzijn te ontwikkelen, met daarin een gezonde kijk op zichzelf en anderen.

In mijn werk als mindfulnesstrainer word ik elke keer weer geraakt door de effecten van deze prachtig uitgebalanceerde training op de deelnemers.

In 2007 ben ik gestart met mindfulness beoefening en in 2009/2010 opgeleid tot mindfulnesstrainer MBCT/MBSR bij het Nederlandse Instituut voor Mindfulness.
Aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN (Categorie 1), de vereniging van mindfulnesstrainers Nederland.

© 1999 - | Betty Bloemendal Trainingen print deze pagina